Mit tegyek a népszavazáson? Gennyes tus vagy redvás szendvics?

tudta_3.png

Az érvek bonyolultak és szövevényesek, a cselekvés egyszerű: 4 választásod van.
1, elmész és
a, Igennel szavazol (1/a)
b, Nemmel szavazol (1/b)
c, Érvénytelenül szavazol (1/c)
2, Nem mész el. (2)

A kérdés, egyébként: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Az “Igen” (1/a) egy nagyon erős, bár kicsit buta EU pártiságot mutathat, avagy csakazértis Orbán ellen szavazok, mert csak. Még ha értelmetlen is a kérdés. És támogat egy olyan kezdeményezést, amely értelmetlen kérdésre megválaszoltatására több mint 10 milliárd forintot költ.

A “Nem” (1/b) egy nemzetek Európája / saját útját járó Magyarország / migránsellenesség / Orbán Viktor / magyar jobboldal és egy értelmetlen népszavazás és a Te adódból történő pénzkidobás mellett foglal állást.

 Az érvénytelen (1/c) és nem mész el (2) között a különbség főként minőségi: egyik megoldással sem viszed közelebb a megvalósuláshoz a népszavazást (Egy országos népszavazás ugyanis csak akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott: kb. 4 millió fő).
Az érvénytelen szavazatod (1/c) azonban kifejezi, hogy igenis, rááldozol néhány percet az életedből, hogy kifejezd: 1, hiszel a demokráciában; 2, érdekel, hogy mi történik az országgal: de a jelen esetben egyik megoldást sem találod jónak. És még Orbán Viktort is boldogítod (mivel 100% részvételi arány alatt ő csalódott). [itt a választólapra faszt rajzolókkal is közösséget vállalsz]
Míg a távolmaradás (bojkott, hehe) (2) a passzív megoldás/ellenállás, amely valamelyest demokrácia- és népszavazás-ellenes és szerintem kevésbé artikulált megoldás. [itt a nagyon lustákkal és vélemény nélküliekkel is vállalsz közösséget]

tudta_1

Aztán egy olyan verzió is van, hogy “én mindezt nem akarom végiggondolni”. Ez abszolút jogos: hiszen azért fizetünk adót és adunk nem alacsony fizetést a politikusainknak, hogy a képviseleti demokrácia elve szerint minket képviselve döntsenek.
Eszerint, ha:
Liberálisok-os vagy: IGEN-nel szavazol (1/a),
Fideszes, Jobbikos vagy: NEM-mel szavazol (1/b),
MSZP-s, EGYÜTT-ös, DK-s, MoMa-s, PM-es vagy: nem mész el / bojkottálsz (2),
Kétfarkú Kutya Pártos vagy: érvénytelenül szavazol (1/c)

tudta_5

Az én javaslatom?
Érvénytelen szavazat.
Én hiszek a demokráciában (remélem, sikerül majd jobb, működő rendszert kitalálni, de eddig még nincs ilyen). Emellett tudom, hogy végül az ember sokszor két rossz közül a kisebbiket kell, hogy válassza (lásd a jelenkori világ legkomolyabb választását: 2016, Amerikai Egyesült Államok: Hillary vs Trump).
De ez a mostani egy különleges alkalom: egy közvetlen tét nélküli; értelmetlen kérdésre az ember kifejezheti az ellenérzését a népbutítás, pénzszórás és egy Téged hülyének néző hivatalos népszavazási kérdés kapcsán. Itt egy útmutató, hogyan lehet érvénytelenül szavazni: IGEN BONYOLULT!

Ui.: A migránsokról nemigen esett szó. De van még valaki, aki tényleg azt hiszi, hogy arról van szó, hogy “Brüsszel” egy “városnyi migránst” fog “akaratunk ellenére” Magyarországra telepíteni?!

Ui2.: Aki azt hiszi, hogy ezek az értelmetlen választások csak most jelentek meg, nézze meg a South Park 08×08 epizódját itt angolul vagy magyarul vagy legalább a híres-hírhedt betétdalt belőle, amely csak egy perc hosszú, de nagyon jó: Vote or die!

vote-or-die

Ui3.: Október 2-án találkozunk!

Képek:
444
index
utexasutexas

Reklámok

Mit tegyek a népszavazáson? Gennyes tus vagy redvás szendvics?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. “[Az “Igen”] támogat[ja a] kezdeményezést”

  Ezt visszautasítom. A Központi Bizottság válasza “nem”, tehát ellenkezőleg szavazni nem támogatás, hanem tiltakozás.

  “azért fizetünk adót…, hogy minket képviselve döntsenek”

  Ezt te se gondolod komolyan. Azért fizetünk adót, mert az uralkodó intézmény (nálunk pont az állam) a finom manipulációtól a nyílt erőszakig számtalan eszközzel kényszerít rá. Az istencsászárról, a királyról, a földesúrról és a maffiáról se mondanád, hogy az emberek “képviseletért” raboltatják ki magukat velük.

  Kedvelés

 2. Az “IGEN” azért támogatja a kezdeményezést, mert az igen szavazatok nem fognak nyerni = minden igen szavazat közelebb viszi a népszavazást az érvényességhez.

  Amit te mondasz, hogy azért fizetünk adót, mert kényszerítenek rá, az a megvalósulás fázisának egy része. Az alapelv és a rendszer alapja és egyetlen fenntarthatósága az adófizetés (közteherviselés), amelyből sok minden készül: utak, kórházak, rendőrség, vezetők, akik döntenek minket képviselve.
  Az anomália pedig az, hogy a befizetett adó egy részét olyasmire költik, amivel a népesség nem ért egyet: kisvasút, villák, fizetett szeretők, stb. Erre egy reakció az, hogy nem fizetünk adót. Erre pedig egy reakció, hogy óriási adókat vetnek ki azokra, akik ezt kifizetik és mindenkit furmányos módon egyre több pénz befizetésére igyekeznek kötelezni. (persze ez is leegyszerűsítés, ezek a dolgok nem csak egymásból következnek, hanem szorosan, több módon összekapcsolódnak (interconnected)).

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s