Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozója az egyetlen zenei fesztivál Magyarországon, amely politikai pártoknak engedélyezi a kitelepülést.
A nulladik nap este mindenki, aki nem a mobilját nyomogatja, mint én, prospektust olvas: a Jobbik Ifjúsági Tagozatának erre az alkalomra kiadott kiadványát tartja a kezében. Miért? Azért, mert két szolidan kinéző srác mindenkinek adott egyet, aki bejött a kempingbe. Meg mindenféle le is tettek jó néhányat.

Érdeklődéssel és előítéletekkel kezdtem bele az olvasásba. Be kell vallanom, egészen más, mint amit vártam. A Jobbikról ugyan szinte semmi nincs benne, de van interjú Kowalskival, egy cikk a foci EB-ről, egy a Trollfociról, megemlítik Tibi atyát, több ponton az internetet, a 20 és 21. századi pártok közti különbségeket, amely szerint a Jobbik fiatal és interneten aktív, sőt, környezetvédő! (ez azért új!), tök jó matricákat (Csajomat sörre cserélném; Náladalvós karszalagom van) raktak bele – és rengeteget kritizálták Orbánt, a Fideszt (és a népszavazásos kopaszokat), a Fidelitast és az MSZP-t. Előkerül egy Nagy-Magyarország alakú társasjáték is, de zsidókról, cigányokról, halálbüntetésről, elszámoltatásról, visszacsatolásról, románokról, szlovákokról és szerbekről semmi.

Gratulálok, Jobbik: jó lett a kiadvány. Nagy eséllyel eléritek a célotokat: több fiatal ismer még titeket és népszerűbbek lesztek.
HOL VAN AZ ÖSSZES TÖBBI PÁRT? HOL A KIADVÁNYOTOK, HOL AZ ÖNKÉNTESEITEK? JÖNNEK A KÉPVISELŐITEK?

Láttátok a Cabaret című német filmet? Arról szól, hogy mindenki a kis személyes drámájában van elmerülve és lassan egyre több horogkeresztes zászló jelenik meg, majd lassan csak horogkeresztes egyenruhások ülnek a nézőtéren. Lassan ők mondják meg, mit lehet játszani, ki élhet az országban és kinek kell azt elhagynia. Aki pedig nem engedelmeskedik: nos, ismerjük, a sztori végét.

Ui.: ez az első posztom telefonról, mobilnetről. Remélem, szép. Bocs, ha nem. A képeket is mobillal fényképeztem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s