Cím nélküli, kósza gondolatok

Kiürítem az agyam.

Nem nézem meg, mi volt pontosan Hajnóczy Péter mottója. Elég egyszerűen leírnom: itt van előttem az üres papír, amire írnom kell.

Ez a 48. cikkem a blogon. Az eredeti terv szerint 100 cikket írok, hogy rájöjjek majd, mivel is akarok foglalkozni.

Haladék ez csupán. Nem tudtam eddig, de az összes gondolatom írásban, cikkekben kifejezve mind vague. Bekapcsolom a Sztaki angol-magyar szótárát, hogy megnézzem a magyar fordítást: tétova, határozatlan, bizonytalan.

Nietzsche önéletrajzi regényében, az Ecce Homóban azt írta, hogy tinédzserkorában, annak ellenére, hogy mennyi minden érdekelte, tudta, hogy fájó szívvel, de egy témára kell koncentrálnia majd. A világ egyik legnagyobb és ismertebb filozófusa lett. Ha nem választ, lehet, hogy férj, családapa, jobb barát, érdekesebb szerető, gyermekorvos,  porszívóügynök ÉS világutazó lett volna.

Tudjátok, minden ember egy napja 24 órából, 1440 percből áll. Ha kimagasló leszel valamiben, másban nem fogsz tudni akár átlagosan sem teljesíteni. A kedvenc amerikai íróm, Kurt Vonnegut depressziós volt és többek között 62 éves korában öngyilkosságot kísérelt meg. Emellett sosem sikerült egy diplomamunkát írnia, amelyet elfogadtak volna.

Miről írok most? Semmiről. Haladékról.

Arról írok, hogy szomorú az a nap, a nagy búcsú, amikor az ember lekorlátozza az agyát. Amikor sóhajt egyet és eldönti: belőlem nem lesz bohóc, filozófus, történelemtanár, elméleti fizikus, pornószínész, vízvezetékszerelő. Ez egy kis halál.

De nem arról van szó, hogy nagyon is meg kell halni, ha keményen akarunk küzdeni, hogy valóban sikerüljön valamit változtatni egy kegyetlen világban?

Kiürítem az agyam…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s