Szexualitás és fókuszálás

A Múzeum körúti antikváriumok felé sétálva találkoztam a Könyvudvar nevű intézménnyel, ahol 100 Ft-tól lehet könyveket venni. Egy régebben félbehagyott olvasmány került a szemem elé: Fallosz monológok. (100 Ft a teljes ár 27% Áfával, rendesen leszámlázva.)

fallosz_monológok

Néhány nap alatt befejeztem a rövid könyvet, amelyben férfiak beszélnek a szexről. A fejezetek az alábbi témák körül mozognak: első élmények/óvoda, szüzesség elvesztése, korai magömlés, maszturbálás, merevedési zavar, szégyenlősség.
A könyv egy óriási dologra döbbentett rá. Nincs olyan, hogy normális.
A fiú akkor válik férfivé, amikor hozzáér az apja faszához?! Amikor a szüleit dugni látja? Maszturbáláshoz épített műpinák? Biszexuális első barátnő? Tízévesen megujjazni az egyidős haver húgát?! Az apa viszi el a saját fiát egy kuplerájba? Bár ez valószínűleg a valóság, én mégis meglepődök. Nem az erkölcs, moralizálás vagy a prüdéria nevében. Meglepődök, mert bár nagyon is érdekel a szexualitás, egészen máshogy közelítettem meg a témát mindig, mint a könyvben bárki. (Most jut csak eszembe, jóval sikeresebb voltam lányokkal, miután Sade márki regényeit olvastam egymás után vagy miután egy-egy jóbarátom, a saját beszámolóival jobban felkeltette az érdeklődésemet, mint amennyire alaphangon megvolt!)

martyrdom-of-st-barbara
Neked mennyire fontos a szexualitás?! (J. Bellegambe: Sz. Barbara mártíromsága, 1528)

De nem a szexualitásról akarok írni. Ebben is, mint még tízezer másik dologban, vannak nálam sokkal képzettebb, érdeklődőbb, stb. emberek. Arról akarok írni, hogy mennyire végtelen azoknak a dolgoknak a száma, ami ebben a pillanatban történnek és ha valamire akarjuk vinni, ki kell szűrnünk ebből a több tízezer dologból a fontos dolgokat

Maslow-piramis
Abraham Maslow “piramisa” az emberi szükségletekről

 Emberként nem arra vagyunk kitalálva, hogy sikerüljön kiszűrnünk a fontos dolgokat. 7,125 milliárd verziónk van arra, hogy mi is fontos azután, hogy életben vagyunk. Meg azután, hogy biztonságban vagyunk. Meg tartozunk valahová és nem szenvedünk szeretet-hiányt, stb. Minél magasabbra jutunk az önmegvalósítás fokán, annál eltérőbb irányba haladunk. (Mind a 7 milliárdan eszünk és alszunk, míg egyikünk bróker lesz, másikunk nagybőgős, harmadikunk pedig gyermekgyógyász és nagyon kevesen lesznek döntéshozók, világhírű művészek vagy vallásalapítók.) Ahogy a torony szűkül, eltűnnek a barátok és a társak. Láttátok az Amerikai Gangster című filmet? –Frank, sikeresek vagyunk és egy csomó ellenség vesz körül minket. De lehetünk sikertelenek is, hogy barátaink legyenek. Választanod kell.

excellent-man
Egy kiváló férfi: nincsenek ellenségei és egyetlen barátja sem kedveli. /Oscar Wilde/

Mi okom volt arra, hogy elolvassam de Sade márki könyveit? Vagy hogy meghallgassam Milán szextől fűtött beszámolóit? Mi oka van bármelyik olvasómnak, hogy elolvassa a cikkeimet? Lehet, hogy a fókuszálás hiánya az, amelyik idehoz benneteket. De fókuszálni ugyanúgy meg kell (és lehet) tanulni, mint pl. lányokat vagy fiúkat felszedni. Nem tudjuk, mi a fontos az életben. Ha ezt a blogot olvasod, valószínűleg tudod, hogy juss élelemhez, alváshoz, biztonsághoz, talán szeretethez és elismeréshez, de valószínűleg nem tudod, döntéshozó, vallásalapító vagy világhírű művész szeretnél lenni. Én sem tudom. De minden egyes cikk elolvasása és megírása után, amelyik nyitja az agyam, közelebb kerülök a megoldáshoz.

open_mind
Mindig légy nyitott…

Fókuszálni muszáj. De milyen csodálatos az a világ, ahol nyílt, szinte végtelen világban, nyitottan gondolkodhatunk – és választhatunk, mire fókuszáljunk.

Én nem adok válaszokat. Aki válaszokat akar adni, azzal nagyon vigyázni kell. Bármilyen megnyugtató is lenne, a boldogság sajnos sosem objektív érték. Ha rám hallgatsz: fejleszd magad. Ahelyett, hogy kristálytisztán látnád a válaszokat és a jövőd, egyre okosabban fogsz hozzáállni a külvilághoz, és ahhoz, hogy bár nem tudod egészen pontosan, mit akarsz, mégis afelé közelítesz, egyre inkább arra fókuszálsz.

focus
Ha valamire akarod vinni, el kell kezdened fókuszálni.

Képek:

http://konyv.vatera.hu/egeszseg_eletmod/szexualitas/hill_ferenc_fallosz_monologok_56_2232739775.html

http://www.sabinabecker.com/2014/12/why-the-marquis-de-sade-is-nobodys-hero.html

http://www.rogersakademia.hu/index.php/hu/abraham-maslow/34-maslow-piramis

http://quotesgram.com/friends-quotes-about-no/#NKcVmKDAAE

https://www.tumblr.com/search/always%20keep%20it%20open

Google search

Reklámok

Szexualitás és fókuszálás” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s